Geniet opnieuw van "Kerstmis in Hoeilaart", het concert met de Swing Shift Big Band (video en fotoalbum)

zaterdag 23 dec 2017
play video

De livestream kon je de avond zelf volgen maar nu is het concert volledig klaargemonteerd en geoptimaliseerd: klank en beeld voor een onvergetelijke ervaring. Wie de volgende dagen dit schitterende evenement wil herbeleven, klikt hieronder op de links.  Het Davidsfonds, DoenderTV en Hoeilander.be zijn trots je dit kerstconcert online aan te bieden.

De videoregie lag in handen van Jan Vanderstraeten. Jan Van Assche zorgde voor de postproductie.De camera's werden bediend door Eddy Bergiers, Philip Maes en Jan Van Assche. Voor de geluidsregie tekende Kamiel Van Assche, voor de lichtregie Dieter Meeus. Opnameverantwoordelijke was Michel Janssen. De foto's zijn van KarelVA.

OP het einde van deel 2 hebben we nog een leuke verrassing. Jan Vanderstraeten bouwde een prachtige "Oostenrijkse kerststal"; Ontdek hem op het einde van het concert.

De hele ploeg wenst je alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

Hieronder vind je een artikel van het weekblad "De Serrist" over deze onvergetelijke avond:

Meer dan geslaagd Kerstconcert

Een uitverkocht GC Felix Sohie genoot vorige zaterdag met  volle teugen van het unieke optreden van de Swing Shift Big Band.  Het Davidsfonds organiseerde deze 11de editie van het kerstconcert en koos voor een volledig andere formule. Het resultaat mocht er zijn.

Het publiek kreeg een heerlijke avond geserveerd. Op het programma stonden uiteraard heel wat kerstliedjes. Ze werden afgewisseld met typische big-band muziek. Onder leiding van dirigent Ivo Hendrickx bracht de band onder andere “Moonlight serenade” en “Autumn leaves”, liedjes die zo typisch big-band zijn en fantastisch werden gebracht.

Daarnaast was het vooral genieten van onder andere “Jingle bells”, “Winter wonderland”, “White Christmas”, “Let it snow” en “Silent night”.

Niet alleen een pluim voor de 18-koppige band maar zeker ook voor zangeres Sofie D. en zanger Youri. Zij gaven dit concert zeker nog dat tikkeltje extra. Toen het plots begon te sneeuwen op het podium, tijdens “Kerstmis in Hoeilaart” was de kerstsfeer helemaal compleet.

Na de 10 vorige edities in de Hoeilaartse kerk verhuisde het concert dit jaar noodgedwongen naar de grote zaal van het GC Felix-Sohie. Deze was dan ook in een mum van tijd uitverkocht. Een tot de nok gevulde theaterzaal … altijd gezellig, zeker met zo’n warme sfeer. Het gevolg was wel dat heel wat mensen het concert niet konden bijwonen. Daarom besliste Hoeilander.be om het concert rechtstreeks uit te zenden via de website. De cameraploeg tekende present en zorgde voor een piekfijne captatie. Een unieke gebeuren of zoals de presentatrice van dienst het verwoordde: “We voelen ons een beetje zoals het nieuwjaarsconcert in Wenen”. Wie het concert miste of nog eens wil nagenieten surft naar hoeilander.be. Daar kan je het concert in twee delen terugvinden.   

Wat het volgend jaar zal worden is voorlopig nog een vraagteken. Maar als we de elf edities in gedachten hebben dan zijn we er nu al zeker van dat ook de 12e editie van het kerstconcert de moeite zal zijn.