Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

"Help ons Helpen - Roemenië" vraagt om uw hulp!

dinsdag 02 dec 2014

Decembermaand, feestmaand, sinterklaas, kerstmis, nieuwjaar… Zoals elk jaar worden wij vertederd door “het Kindje in de kribbe” die ons doet smachten naar vrede, naar liefde en vriendschap, vooral ook naar recht van menswaardig bestaan voor ieder mens. En dat is nu precies waarvoor “Help ons Helpen – Roemenië” zich weer speciaal wil inzetten gedurende 3 vrijdagen, te beginnen op 5 december 2014. De cafetaria van het Felix Sohiecentrum staat open op vrijdagen 5, 12 en 19 december van 9u tot 13 u.

Je kan er terecht voor een lekker tasje koffie, overheerlijke huisgemaakte pompoensoep en voor de hongerigen voorzien wij balletjes in tomatensaus of gegratineerd witloof-hesprolletjes in de oven. Natuurlijk zijn er ook lekkere dranken beschikbaar.

Elke euro gaat naar onze gezinnen in Roemenië die het momenteel weer heel hard nodig hebben! Al een hele tijd is de crisis in Europa voelbaar en wordt er overal toch wel wat bespaard en anders geleefd. In Roemenië is de crisis voor alle arme gezinnen ronduit rampzalig. Waar het de laatste jaren wel wat beter bleek te gaan is het weer helemaal “terug naar af”!

Meer dan 20 jaar ijveren wij reeds voor een beter bestaan in Roemenië en met veel fierheid hebben we kunnen vaststellen dat er heel wat veranderd is en ook veel vooruitgang geboekt werd. De laatste paar jaar echter wordt er door de overheid drastisch opgetreden. Werkloosheid is heel problematisch geworden,  werkloosheidssteun is er belachelijk laag, de pensioenuitkeringen zijn met 1/3 verminderd. Voor de dorpsbewoners, waar nog veel meer werkloosheid is en die praktisch niet geschoold zijn, gevolg van grote armoede, is elke dag een gevecht om te overleven.

“Help ons Helpen” steunt  tot vandaag verschillende gezinnen om toch een toekomst te bieden. Maandelijks wordt er een som gestort aan de allerarmste gezinnen om de kinderen te laten school lopen.

Enkele voorbeelden:

Irina: afgestudeerd als onderwijzeres en werkzaam in de school waar we jaren werkten.

Adrianu: laatste jaar informatica – 2 zussen in de humaniora

  • Giorgiu: afgestudeerd in schrijnwerkerij
  • Ana: afgestudeerd en werkt als boekhoudster
  • familie Dobre: arm gezin met mentaal gehandicapt meisje en 3 schoolgaande  kinderen
  • steun van gezin Christina Mihai  met 3 schoolgaande kinderen waarvan één naar de humaniora.
  • Silvia: humaniora beëindigd – eerste jaar journalistiek, zet zich tegelijk in voor blinde, arme kinderen.
  • Christian: afgestudeerd verpleger

Het zijn heel concrete voorbeelden van stuk voor stuk bewonderenswaardige mensen die met de moed der wanhoop proberen overeind te komen.

Steeds konden wij rekenen op mensen en verenigingen uit de streek die onze hulp ginder mogelijk maakten. Maar de hoge  inflatie , de torenhoge werkloosheid, de crisis eisen steeds meer! Vandaar onze noodkreet!

Wij werken voor de allerarmsten  in Roemenië  in de cafetaria van het GC Felix Sohie op vrijdag 5, 12 en 19 december vanaf  9u.

Indien je er niet bij kunt zijn, kan je steeds storten

op rek. n°: BE25 4334 1599 9982  rioolkinderen – Roemenië

Alvast van harte dank voor welke bijdrage ook!