Hoeilaart neemt waardig en smakelijk afscheid van Marc Sleen (fotoalbum)

zaterdag 12 nov 2016

Reeds vroeg in de ochtend waren gemeentepersoneel en politiekorps in de weer om van deze uitzonderlijke 12 november een perfecte dag te maken. Ook Videohouse kwam al rond 7u aanrijden met het grote scherm dat voor het GC Felix Sohie werd opgesteld en het videocaptatiemateriaal voor de TV-beelden. De nieuwsploegen van VTM van VRT parkeerden met hun satellietwagens voor de kerk.

Om 9 uur begon Marc Rooms van 'Marcs Ijs', samen met Linda Vandervaeren, in de gelijknamige bakkerij op Welriekende aan de voorbereiding van wat Hoeilaarts grootste wafelbak ooit zou worden: beslag voor niet minder dan 1000 Nerowafels werd kundig bereid. Geen kleine klus!

De genodigden en nieuwsgierigen wandelden al vroeg het centrum binnen en warmden zich aan een warme koffie in de omliggende café's, om dan de kerk binnen te gaan want de buitentemperatuur was allesbehalve aangenaam.

Iets na 12u startte de uitvaartplechtigheid. Het werd een sereen gebeuren met enkele mooie woorden van diverse sprekers zoals onze pastoor, minister Guy Vanhengel, de burgemeester, Patrick Van Gompel, Noël Slangen ... Het afscheidswoord werd uigesproken door Catharina Kochuyt, de levenspartner van Marc Sleen. Organist, Michel Goossens en de Hoeilaartse sopraan, Inge Van de Kerkhove zorgden voor de muzikale omlijsting, samen met Urbanus en Dirk Stallaert die "Ode aan Marc Sleen' brachten. 

Na de groet aan de overledene ging het hele gezelschap naar het GC Felix Sohie waar rond de middag de grote wafelbak van start was gegaan. Tal van verenigingen en vrijwilligers kwamen opdagen om een handje te helpen en met groot succes. Naar goede Hoeilaartse traditie namen de vrijwilligers het initiatief in handen om van dit evenement een schitterend feest te maken. Niet minder dan 1000 wafels werden gebakken en opgegeten: een tractatie van het gemeentebestuur dat de kosten van het beslag op zich nam, inclusief poedersuiker en slagroom.

De familie en genodigden kwamen samen in het Nerocafé waar ook zij konden proeven van Marcs Nerowafels.

Vanaf nu elk jaar een grote wafelbak ter ere van Marc Sleen? Een Hoeilaartse feestdag!

Zou het geen goed idee zijn om voortaan elk jaar,  de tweede zondag van november uit te roepen tot de 'Hoeilaartse Nerofeestdag' zodat we met zijn allen zouden kunnen samenkomen om samen wafels te bakken en te eten, ter ere van onze geliefde ereburger: Marc Sleen. We zijn ervan overtuigd dat tal van verenigingen en vrijwillgers dit evenement graag zullen willen ondersteunen. Wie neemt het initiatief?

Hoeilaart heeft de kracht om als gemeenschap bijzonder sterk uit de hoek te komen. Denk maar aan 'Fata Morgana', het Druivenfestival, de Meifeesten ...  Een dikke proficiat aan iedereen die vandaag heeft meegewerkt en de honderden die gezellig hun wafel zijn komen eten. Het was een onvergetelijke en vooral feestelijke Hoeilaartse hoogdag!

Foto's: JanVA