Hoeilaartse scholen tellen dit nieuwe schooljaar 1164 kinderen (fotoalbum)

dinsdag 05 sep 2017

Voor tal van kinderen begon het schooljaar pas maandag waardoor de cijfers van 2017 ook wat later beschikbaar kwamen. De Hoeilaartse basischolen zitten nokvol. Niet minder dan 374 kleuters en 790 leerlingen tekenden present. Het Groene Dal heeft plaats voor 147 kleuters en Sint-Clemens voor 227. De cijfers voor de lagere school liggen in dezelfde verhouding: 359 voor het Groene Dal 431 voor Sint-Clemens. Daar komen na in het voorjaar nog meer dan 100 kinderen bij. 

Ook dit jaar zijn er wachtlijsten. Pas wanneer de nieuwbouw van het Groene Dal klaar is (september 2018) zullen die min of meer weggewerkt kunnen worden. In het voorjaar 2018 komt er alvast een extra-instapkleuterklas. Ook bij Sint-Clemens moet geen uitbreiding verwacht worden zolang de nieuwe klassen op de tweede verdieping niet zijn afgewerkt.

De beide scholen vormen samen de grootste werkgever binnen onze gemeente. Het Groene Dal telt 56 personeelsleden, Sint-Clemens 76.

Goed nieuws is dat de gemeente voor beide scholen op het punt staat gronden te verwerven zodat in de eerste plaats de speelruimte kan vergroot worden. Als je alle cijfers bij elkaar telt vind je op beide sites samen zo'n 1300  kinderen en personeel op elkaar gepakt. De nieuwe speelruimte zal dus meer dan welkom zijn.

Met de nodige traantjes is het schooljaar weer van start gegaan. We wensen iedereen een jaar vol plezier en leergierigheid.