Holar & Isca zet nu ook in op kaasadvies!

woensdag 08 jun 2016

Met enige fierheid  meldt wijnhandel Holar & Isca dat Michel de opleiding 'Kaasmeester' succesvol heeft beëindigd. Vanaf nu kan je bij hen terecht voor advies over de combinatie wijn en kaas, over de harmonie tussen wijn en gerecht. Til uw kaasschotel of gerecht op naar een hoger niveau door er de gepaste wijn bij te schenken. Immers, een goed gekozen wijn zal uw kaas of gerecht beter maken! Omgekeerd kan een slechte keuze van wijn de pret serieus bederven.

Het is een enorm misverstand dat een kaasschotel kan begeleid worden door één soort rode wijn. U zal merken dat vaak witte wijn een betere begeleider is bij kaas dan rode. En u zal ook ervaren dat veel kazen plots beter smaken door het samenspel met de juiste wijn. Niet overtuigd? Wel, combineer eens een Brie de Meaux met een Chardonnay, bijvoorbeeld een Mâcon-Verzé van Nicolas Maillet. Heerlijk! Ook de garnituur bij uw kaas is van groot belang voor de wijnkeuze. Kortom, we gaan voor u op zoek naar de ideale 'wijn en cheesepairing'!

Graag ook uw aandacht voor volgende data:
- Van donderdag 9 t/m zaterdag 11 juni:  Vaderdag met de wijnen uit Bordeaux.
- Vrijdag 24 juni: GIN-degustatie: Ludwig Lampaert himself komt zijn Ginetical voorstellen, vanaf 17u tot 20u (nieuwe Gin uit Huldenberg, www.ginetical.be)
- Zaterdag 25 juni: Wijn- en bubbels op Tropiscala in Overijse.
- Vrijdag 1 juli: begin van de zomervakantie met een stomend rockabilly optreden in ons wijnatelier: on 18u verwelkoming van The Slick Beavers met een after-work-begin-van-de-vakantie optreden (www.facebook.com/Slick-Beavers). Wijn en streekbier aan het glas.
Zotte Zomerweekends met telkens een andere wijnregio in de kijker: zie bijlage.