Jorgen Flion wint vierde maal steegjesrace (fotoalbum)

dinsdag 19 sep 2017

De zesde steegjesrace werd niet voor alle deelnemers wat ze ervan verwacht hadden. Meer dan 8 lekke banden gooiden al snel roet in het eten. Zelfs Filip Lauwers van het organiserende 'Filip Sport', die elektrisch voor de wedstrijd uitreed om het volgen van de race makkelijker te maken voor het publiek, moest na twee ronden aan de kant. Lag het aan de nieuwe kerktrappen of een pas afgescheerde taxushaag, voorlopig hebben we er het raden naar. De winnaar, Jorgen Flion, afkomstig uit Huldenberg maar wonend in Liedekerke, bleef gespaard van panne en kon zo overtuigend zijn vierde overwinning binnenhalen (vorig jaar was hij er niet bij) in 0:53:41, een gemiddelde van 28,17 km/u.. 

Jorgen herstelde eigenlijk van een fietsongeval, hij werd drie weken geleden aangereden door een auto en was pas opnieuw gestart met fietsen. Van bij de start nam hij een voldoende voorsprong en bleef onbetwist 45 minuten + een ronde op kop rijden tot de finish. Een puike prestatie waar geen kruit tegen opgewassen was. Tweede werd Olivier Bruwiere uit Tremelo (0:53:45) en Sam Malfliet uit Meerbeek behaalde de derde plaats (0:53:50).

De eerste en enige vrouw was Julie Debock uit Mettet (0:59:57).  De beste Hoeilander werd Wim Borremans (0:59:56), gevolgd door Koen Milisen (1:01:03). Derde Hoeilander werd Robert Rood (0:54:57). 8 renners haalden de meet niet.

De Steegjesrace blijft een unieke wedstrijd die op het perfect moment binnen het Druivenfestival beslecht wordt. Houden zo!

Volledige uitslag in bijlage.

BijlageGrootte
PDF icon Steegjesrace-Hoeillaart.pdf70.63 KB