Kerstviering 2017 noodgedwongen in Jezus-Eik (video en preek)

maandag 25 dec 2017
play video

Geen kerstviering in de Sint-Clemenskerk dit jaar door de nog altijd niet verholpen stabiliteitsproblemen. De kerstviering ging dan maar noodgedwongen door in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Jezus-Eik. De eucharistie werd voorgegaan door E.H. Roger Nuyts en opgeluisterd door het Ruusbroeckoor.  Het werd een sobere viering waarin de vluchtelingen, die de actualiteit het voorbije jaar opnieuw beheerst hebben, centraal stonden, en wiens integratie en veilige toekomst een grote uitdaging blijft voor onze maatschappij.

Je kan de preek van onze pastoor bekijken op de videolink onder dit artikel of je kan de tekst in bijlage ook downloaden. We maakten een korte montage van de gezangen van het Ruusbroeckoor o.l.v. Johan Sluys.

Het mag dan wel een mooie viering geweest zijn, het wordt absoluut tijd dat de Sint-Clemenskerk opnieuw de deuren kan openen. Volgens de laatste berichten zou dat met Palmzondag worden. We hopen het van harte want aan een gesloten kerk heeft de gemeenschap niks, het breekt de parochie langzaam maar zeker helemaal af en daar wordt niemand beter van.

Zalig Kerstfeest!

Video: JanVA

BijlageGrootte
PDF icon Kerstpreek 2017.pdf15.07 KB