Kevin Demaerschalk eindigt op een 2de plaats in de Omloop van Vlaanderen met een Ford Fiesta MKII R5.

dinsdag 10 sep 2019

Kevin en Lara zorgden voor een verrassing door in de Omloop van Vlaanderen met de nieuwe Ford Fiesta MKII R aan de start te verschijnen. Na een voorzichtige start op de 1steproef drukte Kevin op de 2deproef het gas wat dieper in en klom zo op naar een 3deplaats. Na deze proef gingen de hemelsluizen open en werd de bandenkeuze cruciaal. Kevin en Lara besloten om regenbanden te monteren en dit bleek de juiste keuze te zijn wat onmiddellijk resulteerde in een snelste tijd waardoor ze doorschoven naar de 1steplaats algemeen. Jammer genoeg moesten ze de leidersplaats terug uit handen geven door een lekke band op de laatste proef van vrijdagavond. Kevin en Lara gingen als 2dede nacht in.

Op zaterdagmorgen gingen Kevin en Lara op hetzelfde elan verder. Na 10 proeven moesten ze wel een plaats prijsgeven. Bedoret ging hen nipt voorbij, maar Kevin bleef doorduwen. Nadat de leider, Fernemont, zijn Skoda aan de kant moest zetten schoven ze terug door naar de 2deplaats. Door de niet aflatende vechtlust van Kevin bleef de wedstrijd spannend tot op het einde. Voor de voorlaatste proef waren ze teruggekomen tot op 4 seconden van de leider, jammer genoeg zorgden 2 kleine foutjes voor wat tijdverlies en was het verschil te groot geworden om de overwinning binnen te halen. Maar wat een première van deze nieuwe Ford Fiesta R5, een podiumplaats en de eerste snelste tijden in een Belgische wedstrijd!

“We zijn heel blij met dit resultaat. Het is al even geleden dat we nog op het podium gestaan hebben en dit dan nog met een nieuwe wagen. We kijken alvast uit naar de Condroz rally.” Besluit Kevin.”

“Het doet deugd om nog eens op het podium te staan en dan zeker in mijn thuisrally. De auto was nog niet helemaal naar onze zin afgesteld, maar we konden toch mooie dingen laten zien. Deze wedstrijd was veel belovend voor de toekomst.” Voegt Lara hier aan toe.

Foto: Latho sportfotografie