Kiara Lenaertz is 'Sportvrouw van het jaar' en Monique Olieslager krijgt trofee 'Sportverdienste' (fotoalbum en volledige uitslag)

dinsdag 17 okt 2017

Vorige zaterdag bekroonde de Hoeilaartse gemeenschap de kampioenen van het voorgaande sportseizoen. De grootste laureaten waren Kiara Lenaertz, die Sportvrouw van het jaar werd, en Monique Olislager, die de trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen. Maar liefst 460 kampioenen werden gevierd, de Hoeilaartse clubs en individuelen hebben het dit jaar goed gedaan!

De viering werd zoals steeds opgesplitst in twee delen. Om 18.30 uur was de groep 'jonger dan 12 jaar' aan de beurt, om 20 uur de  groep 'ouder dan 12 jaar'. Bij de kinderen waren vooral de ploegsporten succesvol. Zij kregen allen een medaille en een aandenken. Om 20 uur was het de beurt aan de volwassenen. Daar werden geen medailles uitgereikt, maar kregen de kampioenen een T-shirt, paraplu of handdoek. Presentator Olivier Dewit en een quizje van de Sportraad probeerden het geheel wat luchtig te maken.

De apotheose van de viering was de uitreiking van twee trofeeën door de Sportraad. De trofee voor Sportverdienste ging naar Monique Olieslager. Zij heeft 'De Gympies' opgericht, was jarenlang actief in het bestuur en is nog steeds trainster. Bijna elke Hoeilander leerde bij haar de kneepjes van het turnen. Nu zal ze het rustiger aan doen en enkel nog les geven aan de senioren. De trofee Sportman/Sportvrouw van het jaar ging voor de tweede keer, na een eerste overwinning in 2015, naar Kiara Lenaertz. Zij werd immers Belgisch kampioene triatlon bij de juniores en behaalde ook op Europese wedstrijden enkele podiumplaatsen. Kiara is een prachtige vertegenwoordigster voor Hoeilaart in deze sporttak die we als de meest complete sport mogen beschouwen.

In bijlage vind je de presentatie en het overzicht van alle kampioenen.

Foto's: Michel Picone