Meer met de fiets, da's minder CO2. Hoeilanders geven het voorbeeld.

donderdag 14 jul 2016

Hoeilaart heeft zich geëngageerd om 20% minder CO2 uit te stoten tegen 2020. Naast het gebruik van milieuvriendelijkere energiebronnen en minder afval te produceren, kan je ook gewoon de auto vaker laten staan. Een van de acties is het project ‘mijn korte ritten’ en er is ook een actie om de inwoners te motiveren met de fiets naar het werk te gaan. Tegelijkertijd is bewegen  ook beter voor de gezondheid .

Mijn korte ritten

De deelnemer met het meeste dagen zonder auto, werd vorige zaterdag op 'Hoeilaart Feest' bekroond en die eer valt te beurt aan Veronique Muyldermans die 28 dagen zonder wagen wist te overleven. 

Woon-werkverkeer met de fiets

Voor de actie ‘woon-werkverkeer’ met de fiets zijn er voorlopig 46 inwoners en personeelsleden die hun woon-werkverkeer met de fiets registreren, in juni waren zij goed voor 12.546,25 km op de pedalen. Een besparing van 1.932 kg co²…en een verbruik van veel kilocalorieën, deze actie mist dus zijn doel niet.

De primus in de maand juni was Tom Glorieux met 960 km heen-en-weer naar Jette. Ook Rebecca De Zutter fietste richting Vilvoorde 863,6km bij elkaar. De derde podiumplaats is voor de 717,7km heen-en-weer naar Diegem van Johan Decoodt. Bij het gemeentepersoneel was Kris Lahaye de primus met 298,40 km. 

Elke maand krijgen de deelnemers een beloning, zo kregen de deelnemers in juni een onbtijt, én vallen er prijzen te winnen. Voor wie nu niet op de foto stond, geen nood: de prijzen worden variabel uitgedeeld, het zijn dus niet altijd de meeste km’s die met de prijzen gaan lopen.