Meester Koen gaat met pensioen (fotoalbum)

zondag 01 jul 2018

'Meester Koen gaat met pensioen'! Het rijmt niet alleen, het is voor de Vrije Basisschool ook een belangrijke gebeurtenis die meer dan behoorlijk gevierd is. Koen leerde, als muziekleraar, de school opnieuw zingen. Niet alleen in de klas maar ook op lentefeesten, eerste en plechtige communies en tijdens het tweejaarlijkse "Hoeilanders zingen Kerstmis". Met met kinderkoor 'VitamineZ' werd ook vaak een bezoek gebracht aan de rusthuizen in de streek en overal klonken de liedjes die hij vaak speciaal voor de gelegenheid schreef.

In 2002 kwam hij in Hoeilaart toe en meteen lag hij mee aan de basis van het groot totaalspektakel 'De 7 Sleutels' (2004) ter gelegenheid van 175 jaar Sint-Clemensschool. Hij schreef er trouwens ook enkele liedjes voor zoals 'Tegendraads', 'Klik je Vast' en Hé Komaan'.

De kinderen het plezier van het zingen bijbrengen, niet alleen vanuit muzikaal oogpunt maar ook therapeutisch, daar ging Koen voor en dat zullen de kinderen zich nog lang herinneren.

Woensdag werd hij tijdens de speeltijd van 10u door alle kinderen samen getracteerd op een feest met enkele leuke liederen en maandag deden zijn collega's dat nog eens over. Zo op pensioen mogen gaan, is weinigen gegund.

Maar meester Koen verdwijnt niet volledig. Sinds maart is hij ook de muzikaal verantwoordelijke van 'Sopraline', het Hoeilaarts koor dat in december een nieuwe editie van "Hoeilanders zingen Kerstmis' brengt. En daar is nog veel werk aan.

In bijlage vind je de liedjestekst die speciaal voor zijn pensioen geschreven werd.

Foto's: Jan Van Assche

BijlageGrootte
PDF icon PENSIOEN PENSIOEN.pdf303.17 KB