Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Meicrossen trokken beduidend minder volk! (uitslagen en enkele foto's)

maandag 11 mei 2015

Een grote wijziging bij de Meifeesten dit jaar was, na meer dan 30 jaar, de verhuis van de Meicrossen naar de zaterdag. De start werd gegeven in het Ruusbroecpark en 207 deelnemers schreven zich in voor de Felix Sohieloop, 62 voor de volkscross. Vorig jaar waren dat er nog een 500-tal. De volkscross, 3.300 meter lang, werd bij de mannen gewonnen door Koen Penninckx in een tijd van 11:09 (17,757 km/u), bij de vrouwen was Laura Vanhoegaerden de snelste met een tijd van 12:31 (15,818 km/u). De volledige uitslag vind je in in bijlage.

WInnaar van de Felix Sohieloop werd Dirk Goeyers. Hij legde de 11 km af in 39:06 (17,186 km/u). Hij had een voorsprong van 25 seeconden. De eerste vrouw werd Eef Beunckens in 45:19 (14,28 km/u).  Alle andere uitslagen vind je in bijlage.

Ook hadden er dit jaar minder joggers ingeschreven voor 'start to run' maar er waren er wel meer geslaagd. 35 legden hun brevet af (foto bovenaan).

Niet iedereen is er van overtuigd dat de verhuis naar het park geslaagd is. Blijkbaar is er de zaterdag veel meer concurrentie van andere loopwedstrijden en hier en daar hoorde je ook dat de sporthal gemist wordt. Bij de evaluatie van de Meifeesten zal dit zeker ter sprake komen.

Foto's: JolienSA en MichelPI

BijlageGrootte
Bestand Felix Sohieloop.xlsx29.48 KB
Bestand volkscross.xlsx14.94 KB