Meicrossen voor de tweede maal in het Zoniënwoud (fotoalbum)

maandag 07 mei 2018

Ook dit jaar zetten de Meifeesten in met de Meicrossen of zoals dat vroeger heette: de volkscross 3,4 km en de Felix Sohieloop, 12 km, beiden met vertrek aan het bosmuseum en met een prachtig parcours doorheen het Zoniënwoud. Voor de korte afstand noteerden we 178 sportievelingen die de afstand aflegden, de eerste in 14:17 minuten, de laatste in 32,09. Over de 12 km liep de eerste 41:54 minuten.  De laatste van 216 deed er 1:52:54 over.

De volledige uitslag vind je door hier te klikken!

Het parcours in het Zoniënwoud mag dan wel subliem zijn, toch is het met een beetje heimwee dat we terugdenken aan de vroegere Meicrossen die door het dorp liepen en vertrokken aan de sporthal. Er was sowieso meer publiek en ambience en de horecaterrassen in het centrum hadden er ook wat aan. In het Zoniënwoud kan je elke dag lopen maar door het centrum, door verkeersvrije straten, dat is er nu niet meer bij. Jammer. 

Een deelneemster, het Rode Kruis en de Mug redden het leven van een deelnemer!

Voor een deelnemer was de deelname aan de Meicrossen bijna uitgedraaid op een drama. Dankzij het snel ingrijpen van een deelneemster, het Rode Kruis en de MUG werd een jonge Hoeilander gered. De familie wenst iedereen te danken met onderstaande tekst:

"Hoeilaart vrijdag 4 mei, een zomerse dag met de Meicrossen  op het programma. Een goed georganiseerde loop in het Zoniënwoud met enkele honderden enthousiaste deelnemers. Velen halen verdiend de eindstreep, voor 1 deelnemer loopt het verkeerd en wordt het een nachtmerrie. Gelukkig één die hij zich kan en zal herinneren en met op dit moment het vooruitzicht op weinig ernstige gevolgen. Via o.a deze weg willen we alle omstaanders, andere deelnemers, organisatoren, rode kruis, hulpdiensten, enz. die op enigerlei wijze betrokken waren bij de hulpverlening van harte bedanken.  Zonder jullie gedreven eerste hulp en inzet was het resultaat zeker niet wat het nu is. Het is onbegonnen werk om alle anonieme helpers terug te vinden en persoonlijk te bedanken. Maar weet dat onze dankbaarheid oneindig groot is. Vanwege alle familieleden en een onfortuinlijke loper die verder van het wispelturig leven kan genieten." 

Foto's: JanVA