In memoriam ‘Henri Vanderlinden'

zondag 27 aug 2023

Het totaal onverwachte overlijden van Henri Vanderlinden, op 15 augustus, heeft niemand in onze gemeente onberoerd gelaten. Henri overleed op 74-jarige leeftijd, tijdens het beoefenen van zijn geliefde hobby: fietsen. Hij behoorde tot de grote naoorlogse generatie die Hoeilaart heeft gemaakt tot wat het vandaag is: de moderne gemeente met een sterke sociale gemeenschap waar we allemaal zo trots op zijn.

Als gewezen bedrijfsleider van ‘Vanderlinden Holemans’ en meester-marmerbewerker muntte hij uit door een uitzonderlijk vakmanschap en perfectionisme.  Samen met zijn moeder en zussen realiseerde hij tal van gerenommeerde marmerwerken die tot de top van het land behoren. Enkele van de mooiste voorbeelden zijn de Muntschouwburg, Hotel Conrad en hotel President …, waarmee hij veel respect en erkenning oogstte in de bouwwereld en onder de Hoeilanders.

Henri was ridder in de Orde van Leopold II en Emeritus eredeken in de arbeid.

In onze gemeente was hij doorheen de jaren vooral actief als voorzitter van de VZW De Eekhoorn, actief lid van WTC Hoeilaart, gewezen gemeenteraadslid en schepen van Openbare Werken en Milieu, gewezen voorzitter van de raad voor Lokale Economie, gewezen lid van de Pedaalclub en vrijwilliger in het WZC. 

Maar de vele getuigenissen tijdens de afscheidsceremonie, zaterdagmorgen in het uitvaartcentrum Coorevits-Rosier, leerden ons dat Henri ook een echte familieman was en een trouwe vriend; een correct, hardwerkend man die zich graag inzette voor anderen en niet in het minst voor Hoeilaart.

Met Henri verliest onze gemeenschap alweer een van zijn stuwende en enthousiaste krachten.

Hierbij brengen wij onze innige deelneming over aan zijn echtgenote Godelieve, zijn dochters Annelies en Katrien en de hele familie. Veel sterkte.