In memoriam Gaston Petak

vrijdag 23 okt 2015

Vandaag heeft Hoeilaart in het uitvaartcentrum Coorevits-Rosier te Jezus-Eik afscheid genomen van Gaston Petak die vorige vrijdag 16 oktober op 78-jarige leeftijd overleed. Met Gaston verliezen we een echte Doender, geboren in Terdelle, die leefde in en met zijn dorp. Een man van het verenigingsleven die nooit zijn verantwoordelijkheid uit de weg ging. Zo was hij mee de stuwende kracht achter de oprichting van de rijksbasisschool, nu het "Het Groene Dal", scheidsrechter bij voetbalclub Den Dumberg, muzikant en later bestuurslid van de Koninklijke Harmonie Vooruitgang, Nut & Vermaak, organiseerde hij de eerste cyclocross op Terdelle ... 

Later stond hij in voor het beheer van de Eekhoorn, gaf hij de toenmalige middenstandsraad een nieuwe adem, was hij de drijvende kracht achter de Liberale Bond Gepensioneerden "Werkmansbond', ondervoorzitter van Nero's muzikanten en actief in de seniorenraad. En dan vergeten we nog de vele verenigingen waarvan hij ooit bestuurslid is geweest.

Gaston was een zeer actief organisator, een integer man van de daad, een 'doender' die altijd doorzette en nooit opgaf, een sterkmaker uit de duizend waarop je altijd mocht rekenen en die je 100% kon vertrouwen.

Hij had een duidelijk uitgesproken politieke mening maar respecteerde iedereen die het verdiende, van welke kleur ook. Hij was in de eerste plaats een Hoeilander die graag en hard meewerkte om onze gemeente te doen bruisen van leven.

Met Gaston Petak verliest Hoeilaart een echte roerganger, een man die Hoeilaart meer dan 50 jaar mee gevormd heeft tot de hechte gemeenschap die het is. Dat alleen al verdient een woord van dank en bewondering. Gaston was zowel letterlijk als figuurlijk een groot man.

Hoeilander.be wil graag haar innig meedeleven betuigen aan de familie en hen sterkte wensen in deze moeilijke dagen.

(met dank aan Karin)