In memoriam: Lydia Hoskens

zaterdag 03 apr 2021

Deze namiddag, zaterdag 3 april 2021, namen we afscheid van Lydia Hoskens. Het was een verzorgde, ontroerende plechtigheid met mooie foto's en passsende muziek die we online konden volgen. Lydia overleed op 28 maart. Ze was net 75 geworden. Graag willen wij eer brengen aan deze actieve dame die het culturele leven van onze gemeente vele jaren mee vorm gegeven heeft,  als voorzitster van de Gezinsbond, als lid van de bibliotheekraad en als oud-voorzitster en jarenlang bestuurslid van de gemeentelijke adviesraad voor cultuur.

Als thuisverpleegster van het Wit-Gele Kruis en vrijwilligster in het woonzorgcentrum stond ze veel Hoeilanders bij, ook in moeilijke momenten.

Lydia was een stuwende kracht binnen de OpenVLD en het WIllemsfonds en zetelde verscheidene jaren als OCMW raadslid. Ze was sterk verbonden met het verenigingsleven en droeg graag haar steentje bij tot een dynamisch en bruisend Hoeilaart. 

Lydia Hoskens is ook de moeder van onze huidige burgemeester, Tim Vandenput. Wij wensen hem, zijn vader André en de hele familie veel sterkte toe in dit moment van groot verdriet.

Hoeilaart zal haar missen.