In memoriam 'Philippe Van den Winckel

vrijdag 26 apr 2024

Vandaag, vrijdagvoormiddag 26 april 2024, hebben we, in een mooie en ontroerende plechtigheid, waardig afscheid genomen van Philippe Van den Winckel, echtgenoot van Els Uytterhoeven en papa van Elien. Philippe overleed vorige zatedag onverwachts op 64-jarige leeftijd. Hoeilaart zal zich hem blijven herinneren als de bijzonder talentvolle acteur, regisseur en oud-voorzitter van de koninklijke toneelkring 'De Jonge Druivelaar.

Philippe was de man die als de beste begreep hoe je het publiek, tijdens de vele blijspelen, kon laten bulderen van het lachen. De planken waren zijn natuurlijke habitat. In 1986 speelde hij, samen met Josiane De Becker de ontroerende 1830-scène 'Zonder Jou' die de hele kerk in tranen bracht (zie videolink hieronder), en was hij de minister tijdens de 1894-opening van de tramlijn 'Groenendaal- Hoeilaart - Overijse). De rol die hij, naast de regie van enkele sccènes, ook ter harte nam in 'Felix, de musical'

Met Philippe verliest Hoeilaart dus een gevierd topacteur die ook in het gewone leven verbaal sterk was graag in discussie ging. Hij etaleerde over alles een uitgesproken mening maar hij had een warm hart en zette zich graag in.

Om zijn groot acteertalent nog even dik in de verf te zetten, vind je hieronder de videolink naar de toneelproductie ' Mijn man heet Maurice' waarin hij schitterde als nooit tevoren en enkele andere hoogtepunten uit zijn theatercarrière.

Bij deze willen wij Els, Elien en de familie veel sterkte toewensen met dit veel te vroege verlies.