Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Moet Lindenhof plaatsmaken voor 21 appartementen? (persbericht CD&V)

woensdag 26 aug 2015

Projectontwikkelaar AURA BUILD uit Brussel heeft een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente Hoeilaart voor de oprichting van appartementsgebouwen bestaande uit 21 appartementen en 33 ondergrondse autostaanplaatsen. Deze nieuwe appartementsgebouwen komen op het hoekperceel Overijsesteenweg – Edgard Sohiestraat, ter hoogte van de wijk ’t Lindeke. De nieuwe appartementsgebouwen worden gebouwd op de plaats waar nu de feestzaal ’t Lindenhof staat. Het Lindenhof, met een rijke geschiedenis in het verenigingsleven van Hoeilaart, wordt volledig afgebroken en vervangen door appartementsgebouwen met 21 woongelegenheden.

CD&V Hoeilaart pleit al langer dan vandaag om het centrum van Hoeilaart leefbaar te houden en projectontwikkelaars geen vrij spel te geven. “We mogen van Hoeilaart geen stad maken ! “. Ook volgens het voorlopig ontwerp van Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP), KERN genaamd, dat door de gemeenteraad op 23 maart 2015 voorlopig werd aanvaard, is het niet mogelijk om op deze locatie appartementsgebouwen op te richten.

Eén van de doelstellingen van dit RUP is immers te zorgen voor het behoud van het typische karakter van straten, door te verbieden dat projectontwikkelaars zomaar overal in het centrum van Hoeilaart nieuwe appartementsgebouwen kunnen oprichten.

De bijkomende verkeersdrukte die veroorzaakt wordt door de bouw van deze appartementsgebouwen en de impact van zo’n groot gebouw op de omgeving, zullen de leefbaarheid van de wijk ’t Lindeke sterk beïnvloeden. Om deze redenen heeft CD&V Hoeilaart bezwaar ingediend tegen de eventuele toekenning van een bouwvergunning voor dit nieuw bouwproject.