Nerorock stelt weer straffe affiche voor!

dinsdag 31 jul 2018

Ondanks dat het Druivenfestival op maandag traditioneel wordt afgesloten wordt met een spetterend vuurwerk, is NEROROCK, toch onze favoriete muzikale-afsluiting van het Druivenfestival.  De organisatie van Nerorock, een bende Doenders met het muzikale hart op de juiste plaatst, slaagt er ook dit jaar weer in om een klepper van een line-up voor te schotelen. 

Ze maakten reeds 2 namen bekend op hun Afterwork. Twee namen waarvan we toen al wisten dat de rest van de affiche enkel op hetzelfde niveau zou gevuld worden. 

Dé madam van de Belgische hiphop én de madam die ons al vaak heeft doen dansen. COELY en LAURA TESORO mogen we sowieso al verwachten! 

De rest van de affiche wordt aangevuld met kleppers zoals JOSEPHINE aka Josefien De Loof, THE FABULOUS MOONRAKERS,  Fabulous Moonrakers, PORTLAND en CHACKIE JAM. Een oplijsting waaruit blijkt dat die Nerorockers duidelijk inzetten op opkomend talent en de muziekwereld nauw in het oog houdt. 

De afsluiter van de avond zijn is de vrolijke bende van DISCOBAR GALAXIE . Afsluiten met een knal noemen ze dat! 

Daarnaast blijven vaste waarden bestaan; een gezellige buitenruimte mét buiten-toog en een cava-bar zorgen ervoor dat je niet alleen muzikaal bevredigd wordt. 

En dat he-le-maal GRATIS!  Wij hebben er alvast zin in! 

Tot op NEROROCK 2018, afspraak op zondag 16 september vanaf 15u!

Josefien De Loof

Josefien Deloof is nog maar 20, maar met de ogen dicht klinkt ze als een doorleefde soulzangeres. Haar stem is even breekbaar als krachtig en grijpt je op bepaalde momenten even bij je nekvel. 

In april sleepte ze nog de publieksprijs in de wacht op Humo’s Rock Rally en slaagde ze er in een bomvolle AB-zaal stil te krijgen. Kom ontdekken of ze daar op Nerorock opnieuw in slaagt!

Laura Tesoro

Je moet tonnen lef hebben om op het Eurovision-podium te staan. Laura Tesoro ging in 2016 die uitdaging aan, beet de spits van de wedstrijd af en maakte grote indruk op het Europese publiek. Het ultieme feelgoodnummer ‘What’s The Pressure’ (van de hand van Selah Sue) werd dan ook een gigantische hit en vat Laura perfect samen: aanstekelijk, energiek en funky. 

Ondertussen is ze niet meer weg te slaan van de radio en televisie en is ze wereldberoemd in Vlaanderen. De nog maar 21-jarige Laura hoeft niet meer te bewijzen dat ze een top-performer is! 

The Fabulous Moonrakers

The Fabulous Moonrakers is een Antwerpse rhythm-en blues en swingband, gevormd door muzikanten die allemaal hun strepen verdienden in andere muziekgroepen. Ze besloten om samen een band te vormen mét succes.

Ambiance verzekerd met deze heren op het podium. Super dansbare swingmuziek, overgoten in een jaren ’50 sausje, deze show wil je niet missen!

Come and see the show.. You’ll get the picture! 

Portland

Portland zoekt de grenzen op tussen hedendaagse indiepop en authentieke folkmuziek, al flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen en klinken tijdloos en puur. 

Portland behaalde in 2016 een plaats in de finale van Humo’s Rock Rally en werd dit jaar gekroond tot winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’. Zowel ‘Pouring Rain’ als hun cover ‘Matilda’ van alt-J zijn snoepjes voor de radio.

Portland voorziet ons van een warm dekentje van melancholische pop en wij wikkelen je er met veel plezier in!  

Chackie Jam

Zowat de meest catchy trip die je kan bedenken, komt van het synthpopcollectief Chackie Jam. Naar eigen zeggen maken ze prettig gestoorde guilty pleasure pop die iedereen aan het dansen krijgt. Met 5 loepzuivere stemmen en hun ultrafunky synthlijnen wisten ze ook het Studio Brussel-publiek te overtuigen. In januari werden ze verkozen tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2018.Focus Knack omschreef hun muziek als Elektrofunk uit de hoogspanningscabine en De Standaard voegt daaraan toe dat single Hachi een refrein heeft waar radiozenders van gaan kwijlen: Never stop the dance, we can never stop dancing!

Coely

Het parcours van getalenteerde rappers, zangers & zangeressen loopt al eens langs open-mic contests, freestyle rap battles of jeugdige gospelkoren. Ga er dit impressionante lijstje maar eens op na: Tupac. Lauryn Hill. John Legend. Biggie Smalls. Snoop Dogg. Whitney Houston. Usher. Eminem. Coely

Onze eigenste Antwerpse hiphop-queen combineert naadloos onweerstaanbare soul en r&b met snoeiharde en vlammende raps, ondersteund door een gevarieerd arsenaal strakke beats van internationale klasse. Te bewonderen op de grootste festivals en in uitverkochte zalen over heel het land en dit jaar ook op Nerorock. Deze show mag je NIET missen!

Discobar Galaxie

Iedereen klaar voor het gevaar van de discobaar? Dit trio moeten we jullie eigenlijk niet meer voorstellen! DJ’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat speelden al verschillende keren op Rock Werchter, Laundry Day, Tomorrowland, Lokerse Feesten én Gladiolen. Dit jaar voegen ze Nerorock toe aan dat indrukwekkend palmares. 

Ze werpen álle mogelijke muziekstijlen in hun muzikale blender en shaken die tot de ambiance eruit spuit! Discobar Galaxie is de gedroomde afsluiter van Nerorock 2018!