Nero's Muzikanten stralen (klinken) weer! (enkele foto's)

donderdag 25 nov 2021

Niets erger voor muzikanten dan niet meer samen kunnen repeteren en optreden. Vorige zaterdag was het dan eindelijk zo ver: het winterconcert 2021 in het GC Felix Sohie. De zaal zat aardig vol wat in deze tijden niet evident is. Nero’s muzikanten presenteerden met fierheid hun nieuwe dirigent en namen op een warme manier afscheid van Chantal Derongé die 20 jaar lang de ‘chef’ was.

Door een technisch probleem met de klank kunnen we jammergenoeg geen video-opname aanbieden. Onze excuses daarvoor.

We geven u graag twee fragmenten mee uit de presentatie van Anne Vanbiervliet die het concert weer kundig aan elkaar praatte.

Over de nieuwe dirigent

Beginnen doen we met een nieuw gezicht, dat van onze dirigent Benoit Feuillen. Kind van de Druivenstreek, op dit ogenblik prille 20 jaar jong en student 2de jaar saxofoon aan het Conservatorium van Luik, startte hij zijn muzikale carrière in de muziekacademie in Hoeilaart, bij “onze” Chantal Derongé. Sinds 13 jaar speelt hij piano en saxofoon, dat laatste bij APKO Overijse en “onze” Martien Caelen. Hij komt uit een muzikale familie, broer Pierre speelt vandaag mee en mama Jenny en papa Alain waren in het verleden ook Nero’s muzikanten. Hij is al van kindsbeen af gefascineerd door klassieke muziek en zijn grote droom is om het dirigeerstokje van een professioneel symfonisch orkest te mogen houden. U beleefde vandaag zijn vuurdoop als dirigent van Nero’s muzikanten. Mag ik uw applaus voor Benoit Feuillen.  

Over Chantal Derongé

Twintig jaar heeft ze aan het roer gestaan. Ze kreeg hier heel veel namen, van onze pilote en kapitein, over de suikerfee tot de oscarwinnares, en onze “chef”. Vandaag zijn we ongelooflijk gelukkig over het feit dat ze tussen de muzikanten zit, en wil ik haar vragen om die plaats even te verlaten en naar voren te komen om haar oude vertrouwde plekje nog even in te nemen. Chantal Derongé.  

Met een grote spanddoek en ‘Thank you for the music’ brachten Nero’s muzikanten hulde aan Chantal Die zichtbaar ontroerd de hulde in ontvangst nam.

De toekomst van Nero’s Muzikanten is met Benoit Feuillen verzekerd en dit winterconcert bewees weer duidelijk hoeveel jong talent deze plezante muziekformatie in peto heeft. Een dikke proficiat voor alweer een topconcert.