Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

OCMW zet vrijwilligers in het zonnetje

woensdag 04 feb 2015

In januari nodigde het OCMW al zijn vrijwilligers uit voor een glas en een hapje. De ruim 70 vrijwilligers van het woonzorgcentrum waren het eerst aan de beurt, later in de maand volgden de vrijwilligers van het dorpsrestaurant, de mindermobielencentrale en het seniorenteam. De voorzitter bedankte hen voor hun belangeloze inzet. "Vrijwilligers brengen leven in de brouwerij en zorgen voor de verbinding met de rest van de Hoeilaartse gemeenschap. Het is fijn om te zien dat onze vrijwilligers zelf zó goed georganiseerd zijn dat 't wel lijkt of ze hun taak elke dag als professional uitvoeren."

Eén vrijwilliger is in het bijzonder in de bloemetjes gezet. Jaren geleden, bij de start van het dorpsrestaurant zocht Koen Geers als toenmalige voorzitter van het OCMW naar hulp. Hij kon meteen de medewerking krijgen van Roger Demaerschalk. "Noem een tof initiatief of een goed doel en Roger steekt de handen uit de mouwen. Roger was zichtbaar gelukkig toen ik enkele maanden geleden aan hem bij de afwas van het dorprestaurant vertelde dat onze oproep verschillende nieuwe vrijwilligers heeft opgeleverd." Rogers reactie daarop was dat dat hem "de kans gaf om misschien zelf eens mijn benen onder tafel te zetten en te komen eten." De OCMW-receptie was een uitgelezen gelegenheid om "deze vrijwilliger bij uitstek" te huldigen voor zijn jarenlange inzet voor tal van goede doelen.

Roger vertelde dat hij altijd met veel plezier als vrijwilliger gewerkt heeft omdat hij er zelf zoveel voor terugkreeg. "Als ik zag hoe blij en gelukkig wij mensen in Roemenië (Help ons helpen – Roemenië helpt armoede te bestrijden bij gezinnen) hebben gemaakt, dan is dat de mooiste beloning voor alle inzet." Roger dankte ook alle andere vrijwilligers en moedigde hen aan om verder te doen.

Foto: Roger Dermaerschalk (Hoeilaartse Parel 2009) en zijn echtgenote Lea en uiterst rechts Jeannine Van Hout (Hoeilaartse Parel 2011)