Op de koffie met de betachterkleindochter van Felix Sohie

vrijdag 15 mrt 2019

Een heerlijke namiddagdag, gisteren donderdag. In voorbereiding op de musical was de betachterkleindochter van Felix Sohie, Edith Peeters, in de druivenstreek. Zij is de dochter van Claude Peeters en kleindochter van Jeanne Sohie, zelf de dochter van Ernest, de oudste zoon van Felix. Dat klinkt misschien wat ingewikkeld maar om het eenvoudig te houden, zij is dus een rechtsreekse afstammelinge van de grondlegger van de druiventeelt: Felix Sohie.  Haar vader, Claude, had in de jaren '50 eent groot serrebdrijf (meer dan 100 serres) aan de Jan Lindstraat 

On Hoeilaart en Overijse wonen nog wel van de Sohies, vooral nazaten van Theodoor Gillijns en Rosalie Sohie (zus van Felix) en Alfons Schoonjans (tweede echtgenoot van de weduwe van Frans Sohie (oudste broer van Felix), maar rechtsreekse afstammelingen van Felix verlieten het Glazen Dorp al een hele tijd geleden.

Michel Erkens en Frieda Timmermans (Heemkundige Kring),  Mark Pieters (zelf een achterkleinkind van Rosalie) en Jan Van Assche (Felix, de musical) konden tientallen foto's inkijken en genieten van de familiale overlevering die een boeiende inkijk gaf in de wereld van de Sohies. 

Wie meer wil te weten komen over de Sohies, kan nu donderdag, 21 maart 2019, terecht op de Nacht van de Geschiedenis in Huldenberg (zie affiche onderaan). Daar organiseert het Davidsfonds een panelgesprek rond de geschiedenis van Felix Sohie met Michel Erkens, Mark Pieters en Jan Van Assche.

(op de foto van v.l.n.r.: Jan van Assche, Michel Erkens, Editt Peeters, Mark Pieters en achteraan Frieda Timmermans en de echtgenoot van Edith, Claude Rapoport)

Foto: Alex Vanzegbroeck