Reintje kleurt oud worden met een vleugje feestelijke, zwarte humor (fotoalbum)

vrijdag 18 feb 2022

Vanavond vrijdag 18 en morgen zaterdag speelt Reintje 'King Kongs Dochters', een tragi-komisch toneelstuk met een zwart randje van Theresia Walser in een regie van Peter Decoodt. Na maanden van voorbereiding en het uitstel door Covid, was het eindelijk zover. Drie verpleegsters die werken in een verzorgingstehuis, helpen op eigen wijze de bewoners, allen dement of chronisch ziek, op weg naar hun laatste reis. Dat doen ze door er een feest van te maken: de patiënten worden tot Hollywoon-sterren getransformeerd en op de sterfdag van hun idool naar de andere wereld geholpen. Zoals regisseur, Peter Decoodt het stelt: een stuk waarbij zotte toestanden de ernst van het leven moeten en mogen doorbreken. In deze tijden heeft Reintje het zotte laten floreren.

Gisteren, donderdag was de première en zonder twijfel wordt de show gestolen door de drie verpleegsters die zich ruimschoots kunnen uitleven in hun gekke rol. Kim Vanderstraeten, Séverine Soret en Lien Bervoers maken het beroep van verpleegster sexy en grappig maar tegelijkertijd ook eigenwijs.

De volledige cast houdt er de hele voorstelling een mooi ritme in zodat het verhaal nooit verveelt. Knap werk van de regisseur en de hele ploeg. Ook een pluim voor de grimme die hard gewerkt heeft aan het verouderen van de rusthuisbewoners. 

"King Kongs dochters" speelt vanavond en morgen om 20 uur in het GC Felix Sohie. Tickets zijn online en aan de kassa verkrijgbaar. 

Het doet deugt dat al dat talent op de planken opnieuw tot leven te zien komen. We hebben het gemist!

Laat dit leuke toneel dus niet aan je voorbijgaan! Maak tijd vrij.

Foto's: Jan Van Assche