Repaircafé bewijst onmiddellijk zijn nut (enkele foto's)

maandag 13 okt 2014

Vorige zaterdag was het een drukte van jewelste in het GC Felix Sohie. Vooral de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, de verwendag van de bib en het repaircafé zorgden voor flink wat volk. De nieuwigheid dit jaar was zonder twijfel het 'repaircafé' waar iedereen terecht kon met computers, fietsen, kleine elektro, beschadigde boeken en kunstwerken, te herstellen kledij, muziekinstrumenten, klokken ...

Dit schitterende initiatief  bewees onmiddellijk zijn nut want een 80-tal Hoeilanders deed een beroep op de vele vrijwilligers die hun vrije tijd ter beschikking stellen om met raad en daad te helpen. Zeker voor herhaling vatbaar. Blijkbaar kwam er iemand ook met kapotte gloeilampen. Hij kreeg het advies die voortaan  te gebruiken in zijn donker kamer!

Samen met de vele eet- en fairtradestandjes was het weer een gezellige drukte. Na de middag was er nog kindertoneel en 's avonds de talkshow over coöperatieven. Alle activiteiten samen, gecombineerd met de flashmob van 'Singing Village' zorgden ervoor dat heelwat Hoeilanders naar buiten kwamen en elkaar ontmoetten. Dat op zich is al een wereldfeest waard!