Rusthuis in woelig mediawater!

dinsdag 09 okt 2018

Het was toch even slikken vanmorgen bij het lezen van de krant.  Op de website van "Het Nieuwsblad" stond: "Parket onderzoekt mogelijke wanpraktijken in Hoeilaarts rusthuis: "Geen insuline voor diabetici, geen morfine voor wie op sterven ligt". Klik hier voor het volledig artikel! Binnen de kortste keren was het bericht in alle media terug te vinden. de pers had duidelijk bloed geroken. Het 'echte' nieuws komt nu toch wel heel dichtbij.  We mogen echter niet vergeten dat het om een onderzoek gaat, m.a.w. het zal nog even duren voor de ware toedracht gekend is.

Er is dus rook, maar nog geen vuur. We kunnen maar hopen dat alle beschreven toestanden niet echt gebeurd zijn. Als Hoeilander mag je verwachten dat je ouders en andere familieleden in veilige en zorgzame handen zijn, dag en nacht. Aan het geld dat elke maand moet neergeteld worden, zal het in ieder geval niet liggen. 

Het is jammer dat een volledig rusthuis in diskrediet gebracht wordt door eventuele wanpraktijken van enkelingen, want het overgrote deel van het personeel doet echt wel zijn uiterste best en draagt prima zorg voor de bewoners. Het voltallige personeel krijgt nu een stempel die het absoluut niet verdient en kan dus eenieders steun gebruiken. 

Het is voorlopig bang afwachten wat het gerechtelijk onderzoek aan het licht zal brengen. Hopelijk gaat de storm snel liggen.

CD&V roept in een persbericht,  dat je hieronder kan lezen, inmiddels op tot volledige transparantie en openheid..

CD&V Hoeilaart vraagt om een volledige transparantie in onderzoek naar mogelijke problemen in woonzorgcentrum "Hof ten Doenberghe"! (persbericht CD&V)

CD&V Hoeilaart is geschrokken vna het feit dat er momenteel zowel een gerechtelijk onderzoek door het parket werd ingesteld alsook dat er een onderzoek door Zorginspectie wordt gevoerd naar mogelijke problemen in ons woonzorgcentrum.  Cd&V hoopt dat zowel het parket als Zorginspectie hun onderzoek grondig uitvoeren en dat de resultaten hiervan zo snel mogelijk beschikbaar zullen gesteld worden zodat, indien nodig, de gepaste maatregelen kunnen genomen worden in het belang van alle residenten.

Onze bewoners van het woonzorgcentrum "Hof ten Doenberghe" hebben recht op de beste zorgen en op een professionele behandeling door alle zorgverleners.

Youri Vandervaeren, fractieleider OCMW-raad : "Wij willen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en dat er in alle openheid en transparantie zal gecommuniceerd worden, zowel naar de bewoners als naar hun familieleden toe. Onze bewoners hebben tenslotte altijd recht op de beste zorgverlening”.

Namens de OCMW-fractie

Youri Vandervaeren en Marie-Paule Bockstal