Sexy Summertime Festival houdt het groen!

donderdag 01 aug 2019
play video

Zaterdag 10 augustus, tijd voor een nieuwe editie van het Sexy Summertime Festival. Een ietwat speciale editie want het is de 10de verjaardag. De organisatoren willen benadrukken dat ook de kleinere festivals bezig zijn met hun ecologische voetafdruk.  “We sporen iedereen aan om te voet of met de fiets te komen”, zegt Kamiel Van Assche, organisator van dit festival. Dit is immers niet het enige wat het festival groen zal houden. Zo zijn wegwerpbekers al enkele jaren verbannen van het festivalterrein. Deze werden jaren geleden vervangen door herbruikbare bekers en glazen. 

“Ook werken we samen met lokale leveranciers om het transport te minimaliseren”, vertelt Kamiel, “de drankhandelaar, Charlier, komt uit Overijse. De paletten die ze gebruiken komen van het transportbedrijf Van Caudenberg – Debrouwer uit Hoeilaart. Ook het zand voor het strand moet nog geen 300 m afleggen tot aan het festivalterrein en wordt daarna volledig gerecupereerd. Verder zijn de eetstandjes Nice en Jacky Snack ook uit eigen streek”. 

Iedereen is welkom op zaterdag 10 augustus 2019 vanaf 13 uur op het strand aan het GC Felix Sohie. Het evenement wordt georganiseerd door Jong Davidsfonds Hoeilaart in samenwerking met de gemeentelijke dienst vrije tijd. 

Website: facebook.com/SexySummertime/