Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Theater Bisart brengt een sterke “De Jury” (trailer en fotoalbum)

dinsdag 09 dec 2014
play video

Vorig weekend ging de nieuwe toneelproductie van theater Bisart uit Huldenberg in première. “De Jury” is een bewerking door Hoeilander Jan Vanderstraeten, van “Twelve Angry Men” (De Twaalf Gezworenen), een Amerikaans stuk uit 1957 over de beraadslaging van een jury in een moordzaak.  

Knap acteerwerk is het minste wat je van deze productie kan zeggen, niet evident als je weet dat 12 acteurs (waaronder enkele nieuwkomers) vlot op elkaar moesten ingespeeld zijn om er het tempo in te houden. Door een perfecte casting stond elk personage er en voelde je je werkelijk als een vlieg in de juryzaal.

De regisseur, Jan Vandersraeten, had het stuk knap bewerkt wat de dialogen geloofwaardiger en vlotter maakten dan in de vertaling die enkele jaren geleden door Reintje in Hoeilaart gespeeld werd. Ook de setting was origineel, de juryleden zaten niet rond een grote tafel maar op een stoel, hun gezicht zichtbaar voor het publiek, met veel acteerruimte middenin. Dat creëerde orde en transparantie waardoor het verhaal een stuk makkelijker te volgen was en de typische karakters schitterend uit de verf kwamen.

Met deze productie heeft Bisart mij aangenaam verrast. Deze ‘De Jury’ is echt de moeite waard. Wie nog een voorstelling wil bijwonen, kan dat nog nu donderdag 11 en vrijdag 12 december in zaal Den Elzas te Huldenberg. Kaarten zijn te koop bij Casino en ’t Boekenwinkeltje.