Tom Lauwers en Julie Bollue winnen kaastaartenwedstrijd 2021!

maandag 13 sep 2021

Vorige zondag 12/9 vond de jaarlijkse kaastaartenwedstrijd plaats, ter inleiding van het Hoeilaarts Druivenfestival. Er waren 5 creatieve inzendingen en 7 authentieke kaastaarten binnen. De prijsuitreiking vond plaats bij Druiven Van Camp  tijdens de Open Serre dag. De uitslag en het recept van de winnende taarten vind je hieronder. (foto's: Sabrina Spinnoy)

Authentieke Kaastaart:

  1. Tom Lauwers
  2. Nadine Desmaels
  3. Yano De Laet

Recept Winnende:

Deeg:

  • 300 gr bloem
  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 el suiker
  • 1 ei
  • 14 gr gedroogde gist
  • 5cl melk
  • Wat zout

Beslag:

  • 500 gr volle plattekaas
  • 4 eieren 
  • 125 gr suiker
  • 125 gr amandelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el. Mais zetmeel
  • 4ml amandelaroma

Compote

  • 2 appels
  • 150 gr witte druiven ontpit
  • Agavesiroop
  • Citroensap
  • Klein snuifje zout

Creatieve Kaastaart:

  1. Julie Bollue
  2. De Berken
  3. Joke Foubert 

Recept winnende – Speculaas cheescake

  • 300 gr speculaas koekjes
  • 85g gesmolten roomboter
  • 300 gr roomkaas
  • 350 gr speculaaspasta
  • 80 gr poedersuiker
  • 500 ml koude room

Stap 1:

  • 30 gr speculaas fijnmalen en 3 eetlepels opzij houden voor de afwerking.
  • De fijngemalen speculaas mengen met de gesmolten boter.
  • Over de bodem van een springvorm van 20-26 cm verdelen en goed aanduwen met een lepel.
  • Goed laten afkoelen in de frigo.

Stap 2

  • 300 gr roomkaas en 30 gr speculaaspasta goed loskloppen
  • 80 gr poedersuiker toevoegen en een snuifje zout. Goed loskloppen
  • 500 ml koude room stijf kloppen.
  • De slagroom door de roomkaasvulling spatelen.
  • Het geheel op de speculaasbodem scheppen en de bovenkant mooi glad strijken.
  • Een nachtje in de frigo bewaren. 

Stap 3

  • Snij de zijkanten van de taart los en verwijder de vorm.
  • Verwarm de resterende speculaaspasta lichtjes en roer glad. Het mag niet warm zijn maar wel vloeibaar. 
  • Maak drips langs de zijkant van de taart. De rest verdelen over het midden van de taart en voorzichtig glas strijken.
  • Strooi de overgehouden speculaaskruimels over het randje en leg 2 koekjes bovenop de taart.

 

De jury