Veronique Marien heeft een nieuw boek uit: "Een hart van Hoefijzers"

vrijdag 15 jul 2016

Na "De Maansteen" en "De Toversleutel" heeft onze Hoeilaartse schrijfster, Veronique Marien, een nieuw boek uit: "Een hart van Hoefijzers". Veronique  (1982) schrijft fantasierijke, avontuurlijke verhalen. Haar vorige romans waren een succes. Ze was laureate bij verschillende literaire prijzen, en sleepte onder meer de ‘John Flandersprijs Averbode’ in de wacht. Een deel van haar werk werd ondertussen naar het Frans vertaald.

Met "Een hart van Hoefijzers" wil ze haar levenslange passie voor paarden delen, en net dat ietsje meer bieden dan het zoveelste reeksje in dit genre. Haar personages (zowel de twee- als vierbeners!) zijn pittig en goed onderbouwd, en de situaties heerlijk herkenbaar voor elke ruiter. Kortom, dit boek is een must voor iedereen die van paarden houdt! 

Een hart van hoefijzers - Leven zonder Serena

Jolien moet afscheid nemen van haar merrie Serena. Haar ouders gaan scheiden en Serena wordt verkocht. Jolien is er kapot van. Ze wil nooit meer paardrijden. Maar daar steekt haar moeder een stokje voor. Ze schrijft Jolien stiekem in voor een paardenkamp, bij de lokale manège van hun nieuwe woonplaats.

Op het Klaverhof wordt Jolien meteen met open armen ontvangen. Sharon, het populairste meisje van de hele stal, neemt Jolien op in haar kliekje ‘De Glamazones’. En aarzelend zet Jolien toch weer een voet in de stijgbeugels. De koppige ruin Tecumseh maakt het haar echter allesbehalve gemakkelijk! En of een Glamazone zijn nu eigenlijk wel zo leuk is?

“Leven zonder Serena” is het eerste deel in de serie “Een hart van hoefijzers”. Wie dol is op paarden, moet dit boek gelezen hebben! 

ISBN: 9789462420489 - NUR: 283 - Prijs: 12,95 euro - 132 blz.