VSC zingt de lente in (fotoalbum)

dinsdag 20 mrt 2018

Afgelopen vrijdag en zaterdag brachten de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van VSC, Vrije Sint-Clemensschool Hoeilaart, hun lentefeest onder de naam “Koningin Kato”. Het resultaat kwam er na amper één week repeteren. Tom Johnson, Sien De Smet en Margot De Ley van het Zingend Schip brachten maandag de liedjes aan. Die oefenden de leerlingen met hun klasleerkrachten verder in, zodat vrijdag en zaterdag een 200-tal leerlingen een knappe prestatie konden neerzetten.

De school ademde bij het binnenkomen een en al koninkrijk uit. De schoolpoort was voor de gelegenheid vervangen door een echte valbrug en de rode loper was uitgerold om de Queen, Koningin Kato, te ontvangen. Op de speelplaats waren onder andere portretten, kroonjuwelen, kastelen en kroonluchters te bewonderen. Na een warm onthaal door de dansgroep van de koningin, kon het zangspektakel beginnen.

Tijdens de show kwam het volk, bestaande uit een koor van een honderdtal kinderen, in opstand tegen de dictatoriale koningin Kato, gespeeld door Sari Veroustraete. De aanstekelijke liedjes, subtiele bewegingsexpressie en luchtige bindteksten maakten van dit lentefeest een bijzonder geheel dat op veel enthousiasme kon rekenen van de ouders, leerkrachten en leerlingen.

750 toeschouwers genoten van het werk van dit creatief en muzikaal gebeuren.

Foto's: KarelVA