Weinig Hoeilanders op podium Vlaams-Brabants criterium

vrijdag 30 sep 2016

Afgelopen zondag was het Zateam in samenwerking met de sportdienst gastheer voor de prijsuitreiking van het Vlaams-Brabants loopcriterium. Dit regelmatigheidscriterium is de opvolger van de bekende Watermolencup. Het criterium omvat 13 wedstrijden waaronder onze Felix-Sohie-loop en de Furaloop in Tervuren. Ook zijn er wedstrijden te Vossem, Leefdaal, Zaventem, Vilvoorde, Machelen, Kortenberg , Duisburg, Erps-Kwerps, Tildonk, Veltem en Perk. De prijsuitreiking werd vooraf gegaan door een groepstraining in de voormiddag waarna men kon aanschuiven voor een heerlijke BBQ .
 
Door het groeiend aantal grote evenementen die georganiseerd worden door professionele evenementenbureau’s zoals stadslopen, hindernissenlopen , trails enz. neemt de interesse af om aan kleinere wedstrijden deel te nemen. Ook bij de plaatselijke loopclubs ondervinden ze dat. Er worden minder joggings gelopen maar men zoekt wel steeds naar een nieuwe uitdaging. We hopen dat onze plaatselijke organisatoren volgend jaar terug voor een kentering kunnen zorgen door hun wedstrijden aan te passen aan de noden van de sportievelingen uit onze streek.
 
Foto: Slechts één Hoeilander mocht op het podium dit jaar. Peter Reintjes eindigde 3de in zijn leeftijdscategorie. Filip Butaye, voorzitter en Danny Bombaerts , recreatie verantwoordelijke bij het Zoniën Athletics Team mochten tevreden gastheren op een bijzonder geslaagde zondag. Met dank aan Bart Tastenoy ( Furalopers ) voor zijn inzet  om het criterium in stand te houden.