WTC baadde 'alweer' in en heerlijk herfstzonnetje!

zondag 05 nov 2017

Op 1 november organiseerde  WTC de jaarlijkse  Nero MTB- toertocht doorheen het Zoniënwoud. 766 sportievelingen namen deel waarvan een dertigtal dames. 421 deelnemers waren geen lid van een fietsclub, 245 wel. Opmerkelijk veel deelnemers kwamen uit Antwerpen en de Kempen, maar ook West-Vlaanderen en Limburg en waren goed vertegenwoordigd. De club met de meeste inschrijvers waren de buren van TWC 't Hoeskske Maleizen.  De volgende afstanden werden gereden onder een heerlijk zonnetje: 65 km (326), 42 km (355) en 28 km (85).

De mensen van het Rode Kruis hebben kunnen genieten van de herfstzon, geen incidenten te melden. De vliegende brigades hebben dit jaar wel veel werk gehad met het vervangen van weggenomen of afgerukte wegwijzers. 9 seingevers waren geposteerd op gevaarlijke oversteekplaatsen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen.

Geen gevaarlijke staaldraden op het parcours wat toch een hele opluchting is na de problemen enkele weken geleden aan de toegang tot ERC Hoeilaart. De politie was wel verwittigd dat de toer doorging en WTC hield zelf ook een oogje in het zeil.

Achteraf was alle drank uitgeput. Dat is nu al vier jaar op rij dat WTC uitzonderlijk weer heeft op 1 november. Zalig!