Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

ZATeam'er Nand Van Roy geselecteerd voor atletiekmeeting in China

donderdag 07 mei 2015

Hoe loop je naar China? Hoeialnder, Nand Van Roy, trok op 1 mei zijn sportschoenen aan en waagde de sprong tijdens de selectiewedstrijd atletiek voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in China. En jawel, in juni vertegenwoordigt Nand het K.A. Tervuren in China!

Ieder schooljaar organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport verschillende wedstrijden. Op 1 mei namen Nand Van Roy (5 Humane Wetenschappen) samen met Gil Van Roye (4 Wetenschappen) en Senne Trappeniers (5 Wetenschappen-Wiskunde) deel aan de atletiekmeeting in het BLOSO-domein van Oordegem. Uit heel Vlaanderen kwamen scholieren afgezakt om zich te selecteren voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in de Chinese stad Wuhan. Iets wat enkel weggelegd was voor de top 6 van zowel de jongens als de meisjes.

Nand, Gil en Senne namen elk deel aan twee disciplines waardoor ze punten verzamelden voor de rangschikking. Enkel dorpsgenoot Nand kon zich rangschikken voor een plaats op het kampioenschap in China. 

'Op de 200 meter haalde ik de eerste plaats met een tijd van 24,53 seconden. In combinatie met mijn vierde plaats (5,60 meter) bij het verspringen ben ik geselecteerd voor de top 6 bij de jongens en mag ik naar China', vertelt een trotse Nand. 'Ik ben geselecteerd als spurter en verspringer, een ongelooflijke prestatie. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ik in juni ons land en mijn school mag vertegenwoordigen in China.' 

Hoeilander.be wenst Nand alvast veel succes!