Zieke zwarte showpiet kan de Sinterklaaspret niet bederven (fotoalbum)

donderdag 01 dec 2016

Het was op het nippertje. Woensdagnamiddag vond het jaarlijkse Sinterklaasfeest van de Gezinsbond plaats en even was er paniek. De showpiet die zoals elk jaar de sfeer er moest inbrengen ter voorbereiding van de komst van de Heilige Man, moest op het allerlaatste moment afzeggen wegens ziekte. De kinderen waren inmiddels al toegekomen. Tot overmaat van ramp viel ook het transport van Sinterklaas in duigen zodat de Gezinsbond alle hens aan dek moest hijsen op hem alsnog in Hoeilaart te krijgen.

Met vereende krachten werd een oplossing gevonden en uiteindelijk kwam Sinterklaas, ditmaal zonder Zwarte Showpiet, het GC Felix Sohie binnengewandeld, tot grote vreugde van de brave kindertjes en hun mama's en papa's. Sinterklaas, moe van het zich te haasten en van de stress, was blij dat er een mooie troon voor hem klaarstond zodat hij zijn oude lichaam wat rust kon gunnen. 

Daarna kwamen de kinderen een voor een bij hem op schoot en kregen ze allemaal een onmisbaar zakje snoep. Niet alle kleinsten hadden vertrouwen in de baardrijke, bemijterde roodwitte Sint en menig traanjte vloeide maar uiteindelijk maakte de zoetigheid alles goed.

En zo werd een bijna verloren namiddag toch nog omgezet in een leuk  en geslaagd Sinterklaasfeest met alleen maar blije gezichtjes. De Gezinsbond heeft dat weer goed gedaan.

Foto's: JanVA