Zwarte vlag in actie tegen 'Hoeilaart moet leefbaar blijven, geen stad!'

woensdag 01 dec 2021

Onze redactie kreeg een oproep binnen van Hoeilander, Jan Montreuil, om onderstaande tekst te publiceren. Het immense bouwproject aan de A. Biesmanslaan blijkt voor velen de druppel die de emmer doet overlopen. Hoeilaart volbouwen is niet moeilijk maar de bevolking wordt amper geraadpleegd of krijgt geen inspraak.  

Dat de mobiliteit en parking helemaal in de knoop dreigt te geraken en er voor al die nieuwe inwoners geen plaats zal zijn in de scholen en de kinderopvang, daar heeft men geen oor naar. Het argument dat al die nieuwe appartementen voor jonge Hoeilanders is, houdt geen steek. Onder betaalbaar wonen wordt meestal iets anders begrepen. Dat zijn de opmerkingen die op sociale media te lezen zijn. Wie schiet in actie?

Oproep

Aan iedereen die een hart draagt aan ons dorp, die niet wil dat ons dorp evolueert naar een STAD, die leefbaarheid, mobiliteit en betaalbaar wonen top prioriteit vind, die voorstander is van goede wegligging en vindt dat onze voet en fietspaden aan verbetering toe zijn.  

Wees solidair, breng massaal jullie ongenoegen uit, motiveer je vrienden, kenissen en familieleden om met zijn allen STOP te zeggen tegen het huidig beleid.  

Hoe gaan we kunnen we dit laten zien, heel eenvoudig: Heb je thuis een oude borstel/aftrekkersteel hang daar een zwart plastiek zak of kledingstuk of laken aan en plaats deze zichtbaar in je voortuin.Uit het venster hangen kan uiteraard ook. 

Op internet vindt je ook al een zwarte vlag voor een kleine prijs. LATEN WE SAMEN MASSAAL ZIEN DAT HET ZO NIET VERDER KAN. Ik geef alvast binnenkort het voorbeeld en wil als eerste mijn zwarte vlag uithangen. 

Jan Montreuil - Willem Matstraat, 31 - 1560 Hoeilaart - jan.montreuil@telenet.be